YAYLA BAKLİYAT
YAYLA GURME
SİYAH PİRİNÇ (BLACK RICE)
Pirinç denilince ben aklıma ilk Çin geliyor .Siyah pirincin ana vatanıda Çin
Siyah pirinç antik Çin de krallarin ve imparatorlarin ömrü uzattiğına inanilan halkin yemesi yasak olan buğdaygilliler familyasindan( poaceae )
Ben de farklı yiyecekleri tatmayı severim.Bir migros alişverisimde yayla Bakliyatin gurme serisinden siyah pirinci almiştim .Ev de olduğum bu gün denemek istedim.
Siyah pirinc beyaz pirinç gibi tane tane değilde yapis yapis olmasindan dolayi asya mutfağında daha cok tatli olarak tüketilmekte
siyah pirinc beyaz pirin gibi kabuğundan ayrilmamis olmasindan dolayi yüksek antioksidan ve minarel içerir
🌟 e vitaminle berabe bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
🌟lif kaynağıdır.
🌟tokluk hissini arttırır kan şekerini yavaş yavas yükseltir.
🌟yüksek antioksidan içerir yaşlanma etkilerini azaltır.
🌟gulufen içermediğinden çölyak hastaları için alternatif bir beslenmedir .
Ben nasil pişirdim
ilk önce pirinci bir güzel yıkadim morumsu bir renk biraktı .Süzdüm tencereme boşalttim .1 ölcü pirince 3 ölcü sicak su ekledim ocagin üstün de kısık ateste pişirdim.Yoğun bir aroma kokusu var buram buram kokuyordu.yarım saat kadar kisik ateste pisirdim .Benim pirinler biraz daha diri kaldilar .Belki de beyaz pirinc gibi biraz ılık suda bekletip o sekildemi yapsaydim daha iyi olucak gibiydi neyse canim daha elimizde mevcut o sekilde de deneriz .Tat kısmı ise şöyle anlatayayim çorba yapmak için buğdayi kaynatip pişirirsiniz tadina bakarsiniz ya iste ilk tattiğiniz buğday gibi bir tadi var.Yuksek aroma kokusu pistikten sonra almadim
Merak ettiğim bir kaç ürünler var oblarıda en kısa sürede denemek istiyorum
Herkeze afiyet olsun
Sevgilerimle Müge
SİYAH PİRİNÇ (BLACK RICE)
Pirinç denilince ben aklıma ilk Çin geliyor .Siyah pirincin ana vatanıda Çin
Siyah pirinç antik Çin de krallarin ve imparatorlarin ömrü uzattiğına inanilan halkin yemesi yasak olan buğdaygilliler familyasindan( poaceae )
Ben de farklı yiyecekleri tatmayı severim.Bir migros alişverisimde yayla Bakliyatin gurme serisinden siyah pirinci almiştim .Ev de olduğum bu gün denemek istedim.
Siyah pirinc beyaz pirinç gibi tane tane değilde yapis yapis olmasindan dolayi asya mutfağında daha cok tatli olarak tüketilmekte
siyah pirinc beyaz pirin gibi kabuğundan ayrilmamis olmasindan dolayi yüksek antioksidan ve minarel içerir
🌟 e vitaminle berabe bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
🌟lif kaynağıdır.
🌟tokluk hissini arttırır kan şekerini yavaş yavas yükseltir.
🌟yüksek antioksidan içerir yaşlanma etkilerini azaltır.
🌟gulufen içermediğinden çölyak hastaları için alternatif bir beslenmedir .
Ben nasil pişirdim
ilk önce pirinci bir güzel yıkadim morumsu bir renk biraktı .Süzdüm tencereme boşalttim .1 ölcü pirince 3 ölcü sicak su ekledim ocagin üstün de kısık ateste pişirdim.Yoğun bir aroma kokusu var buram buram kokuyordu.yarım saat kadar kisik ateste pisirdim .Benim pirinler biraz daha diri kaldilar .Belki de beyaz pirinc gibi biraz ılık suda bekletip o sekildemi yapsaydim daha iyi olucak gibiydi neyse canim daha elimizde mevcut o sekilde de deneriz .Tat kısmı ise şöyle anlatayayim çorba yapmak için buğdayi kaynatip pişirirsiniz tadina bakarsiniz ya iste ilk tattiğiniz buğday gibi bir tadi var.Yuksek aroma kokusu pistikten sonra almadim
Merak ettiğim bir kaç ürünler var oblarıda en kısa sürede denemek istiyorum
Herkeze afiyet olsun
Sevgilerimle Müge
Yorumlar
Yorum Gönder